На живо

7

Деца обезоръжиха Славена Вътова

В ролята си на жури в България търси талант тя призна, че е била много притеснена, заради отговорността да дава мнение за труда на хората

Публикувано на 13 Септември 2019
Деца обезоръжиха Славена Вътова

Тя е "Мис България 2006". Но изглежда така, все едно миналата година е взела тази титла.

Въобще не си личи, че е майка, при това на две деца. Споделяла е, че мечтае да яде колкото иска, без да напълнява.

Най-новото предизвикателство е да бъде част от журито на шестия сезон на "България търси талант".

Харесва ѝ да е пред камерата, да носи рокли, да спортува, да пее силно и... фалшиво. Славена Вътова и нейната малка дъщеря Ема гостуваха в студиото на „Преди обед“, за да сподели с ъс зрителите на bTV как успява да съчетае функциите на модерна работеща майка и съпруга, телевизионер, с поддържането на перфектна визия. 

Славена призна пред Деси и Сашо, че тайната й е да се съсредоточи изцяло върху това, което прави в момента. Когато е в период на интензивни снимки, тя се отдава изцяло на работата, за да я свърши по най-добрия начин. Когато е с децата си, тя оставя телефона и прекарва пълноценно време с тях. Според нея добрата организация на задълженнията е продиктувана от това, което ти самият желаеш да осъществиш. И малки дози сън. 

В ролята си на жури в „България търси талант", както ще я видим от тази неделя, 15 септември, от 20:00 часа, тя призна, че е била много притеснена, заради отговорността да дава мнение за труда на хората. Според нея талантът не може да бъде затворен в едно изречение. Талантът не е ограничен само в сценичните изкуства, които сме свикнали да гледаме. Дори справянето с ежедневието е талант – да бъдеш търпелив, упорит, да обичаш, да показваш, че обичаш, да приемаш обичта, да твориш. Според Славена това да отделиш време и да положиш усилия в дадена посока, заслужава оценка. Най-обезоръжена пред сцената на „България търси талант“ се чувства, когато на нея се качат деца, тъй като се старае да не нарани чувствата им. За да запази максимална обективност, "Мис България 2006" си представя, че е зрител пред малкия екран и се старае да изрази най-автентичните си реакции. Тя се оплака, че често е зле повлиявана от водещите – Сашо и Дани Петканов. Обеща на зрителите много забавления от самия старт на шоуто, влязло в рекордите на Гинес. Най-малкото поради сюжетната линия между майка и син, решаващи дори битови проблеми. Въпреки 11-часовите снимачни дни, настроението в екипа е много позитивно и заразително, което със сигурност ще усетят и зрителите в неделя. 

Славена Вътова сподели, че подходът й към собствените й деца е не да ги „гони“ в откриването на техните таланти, а по-скоро да ги следва. Тя се старае да наблюдава Ема и Ана, да ги кара да усещат любовта и подкрепата й. Разбира се, това не означава поощряване на безотговорност, а изграждане на увереност в рамките на правилата. Тя даде пример с историята, която е разказала на дъщеря си за спирането на водата и гасенето на лампите, когато те не са необходими. Тя смята стратегията за уроците под формата на игра за най-успешна, за сметка на рестрикциите. И даде за пример уроци по математика в игрова форма, които Ема много е харесала и скора ще започне да посещава. 

"Мис България 2006" сподели и как поддържа перфектната си форма. Спортът и разходките сред природата са нейният начин да се справя с ежедневния стрес. В допълнение, се стреми да се храни здравословно, като консумира основно месо, зеленчуци и плодове. Не консумира захар и млечни продукти.

Кой от двамата водещи на „България търси талант“ – Сашо Кадиев или Даниел Петканов е по-забавен според Славена Вътова, как се допълват със съпруга й и кака ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 14 септември, вижте тук

Ключови думи: