На живо

7

Първият елиминационен дуел във Фермата ще бъде мъжки

Победителят в сезон 4 и вокалист на Д2 Дидо изненада чорбаджиите в първата специална вечер на народното творчество

Публикувано на 13 Септември 2019
Първият елиминационен дуел във Фермата ще бъде мъжки

Капитан Станислав Борисов и бизнесменът Димитър Калайджиев ще се изправят един срещу друг в събота в първия елиминационен дуел във „Фермата: Нов свят“.

До номинацията на 32-годишния военен се стигна след победата на отбора на чорбаджиите в първия ратайски двубой в историята на шоуто.

Новият елемент в сезон 5 изправи двата ратайски тима в битка за имунитет от дуел. Победата в състезанието бе отвоювана от чорбаджиите, а фермерът на седмицата от отбора на сиромасите – Красимир Джунов, избра Станислав да представи тима на Арената за дуели в събота вечер.

Младият военен влезе за първи път в чорбаджийската ферма, за да избере срещу кого от богатите ще се изправи в елиминационна битка. Имунитет сред мъжете чорбаджии имаха Иван Милин като фермер на седмица и Ивайло Шопски, като победител в първата ратайска битка. Изборът на Станислав се спря на по-младия от него Димитър Калайджиев, който получи и правото да подреди точките за всяка от битките.

„Не се притеснявам, имам комбинативно мислене, мога да импровизирам и съм спокоен, бил съм на арени в други ситуации в живота си“, коментира предстоящия дуел бизнесменът Димитър, докато опонентът му се похвали, че е по-добре физически и психически подготвен, благодарение на опита си в армията.

След напрежението от избора на дуелист и усилената работа в стопанството, чорбаджиите получиха време за заслужена почивка и една неочаквана среща - победителят от сезон 4 на „Фермата“ и вокалист на група Д2 – Дидо, изненадващо се появи в богатата ферма, заедно с бесарабската българка Лилия Семкова, позната на зрителите от миналия сезон на шоуто. Двамата бяха гости на първата специална вечер на народното творчество, бит и мъдрост. Тя ще се провежда всяка седмица с различна тема, благодарение на която героите от двете ферми ще научават любопитни подробности за българските народни песни и обичаи, ще се запознават със спецификите на кулинарията и билките от различни краища на България. Началото на тези вечери бе поставено с изпълнение на емблематична българска песен – „Я кажи ми, облаче ле бяло“ и разказ за нейната история.

„Текстът на тази песен всъщност е стихотворение на Ран Босилек, написано по времето, когато той прави докторантура по право в Брюксел, и е публикувано в неговата стихосбирка „Чик-чирик“, която излиза през 1921 г. Това стихотворение се превръща в емблематична песен за всички хора, които са далеч от родината си“, разказа Дидо на чорбаджиите. Последвалия дует между Дидо и Лили разплака голяма част от фермерите, които със сълзи на очи се включиха в изпълнението.

На сбогуване с чорбаджиите Дидо им пожела да не забравят хубавите неща в България и любовта към българското да покълне в сърцата им.

През първата седмица от шоуто двата отбора се запознаха и с един участник със специален статут – Мъдреца в сезон 5 Орлин Горанов. Той е единственият, който има право да минава от двете страни на стената, разделяща стопанствата на сиромасите и чорбаджиите. Певецът остана очарован от посрещането и на чорбаджиите, и на сиромасите във „Фермата: Нов свят“. С богатите той проведе сериозен разговор за смисъла на разделението и им сподели, че най-голямата битка на всеки от нас е с егото. Изпълнителят на „Светът е за двама“ си тръгна вдъхновен от посещението при бедните, които въпреки липсата на храна и покрив над главата, показаха бодър дух и сплотеност. За разлика от тях, чорбаджиите не успяват да сформират задружен отбор и първата им седмица бе изпълнена с конфликти. В повод за скандал се превърна и гласуването за това дали да бъде заколено агне от обора. След като повечето от богатите фермери гласуваха против, Митко Караиванов и Ивайло Шопски си обявиха война.

Кой ще успее да защити мястото си във „Фермата: Нов свят“ и кой ще си тръгне от шоуто още в края на първата му седмица? Гледайте елиминационния дуел в събота, 14 септември, от 20.00 часа, по bTV. 

Ключови думи: