На живо

7

Елина Гаранча с гала концерт в НДК на 23 септември

Признатата в цял свят притежателката на уникален тембър и чувствен глас, ще пее в Зала 1 на НДК

Публикувано на 12 Септември 2019
Елина Гаранча с гала концерт в НДК на 23 септември

Елина Гаранча, признатата в цял свят притежателката на уникален тембър и чувствен глас, ще пее в Зала 1 на НДК на 23 септември.

Поканата идва от Софийската филхармония, а концера на красивото мецосопрано ще дирижира един от най-обичаните съвременни диригенти Карел Марк Чичон.

За почитателите на класическата музика събитието с участието на звезда от ранга на Гаранча е истински празник.

Неповторимото мецосопрано идва у нас в разцвета на своята кариера. Само преди няколко месеца Елина откри сезона на Метрополитън опера с новата продукция на “Самсон и Далила”, диригент Яник Незе-Сеген.

Красивата визия, изключителната техника и искреност на изпълненията ѝ осигуряват чести гостувания във Виенската Щатсопера, Берлинската Щатсопера, Баварската опера в Мюнхен, Карнеги Хол в Ню Йорк и Уигмор Хол в Лондон, участия в различни гала вечери и фестивали във всички точки на света. Любими на публиката са съвместните ѝ концерти с руското сопрано Анна Нетребко, с която в момента са най-популярните женски оперни вокали в света.

За концерта си в София Елина Гаранча е подготвила репертоар с любими оперни арии на Верди, Пучини и Чилеа, както и песни на Гардел, Гасталдон и други. Професионалният и услужлив глас на певицата позволява тя да изпълнява и най-сложния репертоар с лекота и изящество, излъчвайки абсолютна женственост и оставяйки публиката без дъх.

В света на операта не е рядкост сцената да събере двама души и в живота, както се случва с Елина Гаранча и британския диригент Карел Мария Чичон, с когото имат щастлив брак и две дъщери. Семейството продължава да концертира заедно, както ще се случи и на сцената на Зала 1 на НДК на 23 септември.

Билетите за музикалното събитие на 23 септември вече са в продажба на касите на НДК, Зала България и в мрежата на Eventim, цените са от 40 до 150 лв.  

Ключови думи: