На живо

7

Книгите се броят наесен с Алея на книгата

Рекорден брой издателства и книгоразпространители участват на изложението в София

Публикувано на 04 Септември 2019
Книгите се броят наесен с Алея на книгата

Седмото издание на най-голямото пътуващо изложение в страната „Алея на книгата“ пристига в София и започва на 10-ти септември (вторник).

Официалния старт ще бъде даден в Литературния кът на събитието (до паметника на Алеко Константинов) с участието на Джаз формация „София“.

Книжното изложение на открито вече успешно премина през градовете Пловдив и Варна и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. В столицата белите шатри традиционно ще очакват читателите и приятелите на книгите в пешеходната част на булевард „Витоша“, от пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Узунджовска“. Алеята ще продължи до неделя, 15-ти септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Тази година изложението е с рекореден брой изложители - над 70 от водещите български издателства и книгоразпространители ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри. Както всяка година, Литературният кът на Алеята ще бъде сцена на богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, игри и работилници за деца. Достъпът до програмат е свободен.

* Официално откриване

10 септември, вторник, от 17:00 ч., Литературен кът, пешеходната зона на бул. „Витоша“ до паметника на Алеко Константинов.

 * Къде?

-Пешеходната зона на бул. „Витоша" (между бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Узунджовска“) 

* Кога?

-От 10-ти до 15-ти септември, 10:00 - 20:00 ч.

Заповядайте на вълнуваща разходка сред хиляди книги! Очакваме Ви!

Следете събитието във Facebook.

____________________________________________________________________________________

„Алея на книгата“- София е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Медийни партньори: Радио N-JOY, bTV радио, Джаз ФМ, „Мама Нинджа”, „Първите седем”, „Площад Славейков”, „Аз чета”. Организатор: Асоциация „Българска книга”. 

Ключови думи: