На живо

7

Дивна откри най-синьото синьо

Певицата пусна видеоклип към новата си песен

Публикувано на 04 Септември 2019
Дивна откри най-синьото синьо

Дивна представи видеото към новата си песен „Най-синьото синьо“. 

Автор на текста е именно тя, а по музиката и аранжимента са работили заедно с Витали Езекиев.

Продуцент е Цветелин Димитров, а режисьор е Христин Николов, като снимките са протекли няколко дни на ключови точки по българското Черноморие с екип, изцяло подбран от киноиндустрията.

Стилистиката и похватите, използвани при заснемането на видеото, са нестандартни и вече се налагат като тенденция по света.

„За мен „Най-синьото синьо” е чувството на свобода на духа, което морето ми носи. Плувайки в него винаги съм изцяло в настоящия момент и го оценявам най-силно, също като в любовта. Тя е необятна като океан и те подтиква да не спираш да плуваш и да се бориш за живота“, споделя Дивна.

Видеото към песента загатва и проблемите със замърсяването на моретата и стремежа да поддържаме чистота. Певицата акцентира върху това, че песента е едно силно събирателно на летните емоции, които всеки е изпитал по свой начин и запазва като красив спомен в себе си за идващата есен.

Обложката за песента е особено специална за младата поп дива, защото е на фона на последния нюанс на синьото, откриван някога – International Klein Blue (IKB), както и Сърцето на океана – бижуто от филма „Титаник“. Авторът на нюанса е небезизвестният Ив Клайн, един от основателите на Performance Art движението.

Песента и клипът към нея са и с щипка вдъхновение и от очите на йетито от най-новата анимация на DreamWorks - „Загубеният йети“, чиято премиера предстои на 27-ми септември, в която Дивна озвучава главната героиня - смелата Ий. Дивна спуска и още малко завесите около новия си проект, споделяйки, че е част от серия нови песни с много изненади, които предстои да излязат скоро.

Гледайте видеоклипа на "Най-синьото синьо" в канала на „Facing The Sun“.

Ключови думи: