На живо

7

Master Зона: Гергана Баева пече сладкиши, готви буболечки и прави кесадии от кактус

Сред участниците в MasterChef 7 е и Гергана Баева, с която си поговорихме в рубриката Master Зона по радио N-JOY. Гери е на 40 г., от София, по образование политолог, по душа рекламист, а хобито й са часовете прекарани в готвене и в кулинарна фотография. Има свой куленарен блог, в който споделя множество идеи и рецепти. Обича пътешествията, които й позволяват да открива нови любими места и рецепти, които да станат по-традиционни в нашата домашна кухня.Любовта й към десертите е открай време. Заради личен здравословен проблем обаче, Гергана започва да търси алтернативи и по-здравословни рецепти. По думите й, не е нужно ограниченията, които се налага да включим в менюто си, да вземат превес над нас, а все пак е хубаво да си доставяме радост на ума и душата.Като запален пътешественик Гери ни сподели, че е почитател на азиатската кухня. В последното си пътуване до Виентам и Камбоджа попада на възрастна жена, която я научава да приготвя печени буболечки. Оказва се, че те са доста вкусни. Най-впечатлена е обаче от ядлив кактус, който вирее в региона на Мексико и от който се приготвят кесадии. Чуйте целия разговор с Гергана Баева в Master Зона по радио N-JOY в аудиофайла по-горе.

Публикувано на 09 Март 2021
Master Зона: Гергана Баева пече сладкиши, готви буболечки и прави кесадии от кактус

Сред участниците в MasterChef 7 е и Гергана Баева, с която си поговорихме в рубриката Master Зона по радио N-JOY.

Гери е на 40 г., от София, по образование политолог, по душа рекламист, а хобито й са часовете прекарани в готвене и в кулинарна фотография. Има свой куленарен блог, в който споделя множество идеи и рецепти. Обича пътешествията, които й позволяват да открива нови любими места и рецепти, които да станат по-традиционни в нашата домашна кухня.

Любовта й към десертите е открай време. Заради личен здравословен проблем обаче, Гергана започва да търси алтернативи и по-здравословни рецепти. По думите й, не е нужно ограниченията, които се налага да включим в менюто си, да вземат превес над нас, а все пак е хубаво да си доставяме радост на ума и душата.

Като запален пътешественик Гери ни сподели, че е почитател на азиатската кухня. В последното си пътуване до Виентам и Камбоджа попада на възрастна жена, която я научава да приготвя печени буболечки. Оказва се, че те са доста вкусни. Най-впечатлена е обаче от ядлив кактус, който вирее в региона на Мексико и от който се приготвят кесадии. 

Чуйте целия разговор с Гергана Баева в Master Зона по радио N-JOY в аудиофайла по-горе.

Ключови думи: