На живо

7

Master Зона: Елиас Абуд лети, пее и готви

На кастинга за участието си в MasterChef Елиас споделя, че е решил да заложи на агнешки котлет с ароматна коричка от пресни билки, а сред най-любопитните продукти, който е готвил е крокодилско месо.

Публикувано на 19 Март 2021
Master Зона: Елиас Абуд лети, пее и готви

Елиас Абуд от MasterChef 7 гостува на водещата Нейа в рубриката MasterЗона по радио N-JOY.

31-годишният ливанец разкри, че живее в София от по-малко от половин година. Среща съпругата си в Дубай. Тя е българка и като Елиас е била стюардеса. След дълги години в ОАЕ, тя се връща в България, а по време на пандемията той също се мести тук. Елиас учи активно български, за да може да участва в българския MasterChef.

Сред хобитата му са да пее и да готви. Почитател е на различни кухни, но най-любима му е средиземноморската храна. От ливанските ястия обича да приготвя кебе - kebbe, което е нещо като пълнено кюфте, на което в каймата се добавя булгур, а след това вътрешността му се пълни с друго месо и се пържи. В страната му често похапват и самбусек - тестено изделие с плънка от сирене и кашкавал.

На кастинга за участието си в MasterChef Елиас споделя, че е решил да заложи на агнешки котлет с ароматна коричка от пресни билки и сос от нар и червено вино. Сред най-любопитните продукти, който е готвил е крокодилско месо. По думите му то има вкус на пиле, но трябва да се приготвя като риба, защото ако се пресготви става много жилаво.

Чуйте целия разговор в аудиофайла по-горе на страницата.

Ключови думи: