Димитър Котев от MasterChef 7 стана поредният гост на Нейа в рубриката MasterЗона по радио N-JOY.
20-годишният участник в шоуто разкри повече за себе си и увлечението си по кулинарията, само дни преди легендарната шведска торта "Принцеса" да направи на пух и прах мечтите му да грабне титлата и наградата от 100 000 лева.
Димитър работи като системен администратор, но мечтае да бъде ресторантьор. Почитател е на латиноамериканската и испанската кухня, заради леко пикантните нотки в ястията. Най-непознатият продукт, който му се е случвало да обработва в кухнята е еленско месо, но увереността му в работата с други видове месо му е позволила да се справи без проблеми и с него.
Като дете Митко не е искал да яде чушки - нито зелени, нито червени. Причината за това е, че често са го хранили с чушки със сирене и "любовта" мужду него и този зеленчук се е изпарила. Почитател е на зелените храни от типа на спанак и валериана. Обожава подправки и често използва босилек, розмарин, мащерка.
Чуйте цялото интервю в аудиофайла по-горе.