На живо

7

Master Зона: Борислава Славова разбира от кулинария и футбол

В рубриката "MasterЗона" по радио N-JOY гостува и Борислава Славова. Тя сподели повече за себе си и любовта си към кулинарията и спорта и разкри, че преди около пет години е започнала да се занимава с футболен анализ и футболна тактика и е била изненадана колко интересна е тази наука и как футболът е не само чисто физическа игра на съприкосновение. Спортната журналистка е решила да участва в MasterChef, защото е започнала да възприема храната по различен начин и е открила принципи и разбирания, които й се иска посредством шоуто да демонстрира и може би да убеди хората в тяхната полза.Борислава е почитател на близкоизточната кухня и нейните вкусове и подправки й допадат най-много. Впечатлява се от семплия начин, по който ястията биват презентирани и обработвани, нещо което е дори още по-силно застъпено в азиатската кухня. Храната се обработва минимално, за да запази максимално своите вкусови качества и ползи за организма.Чуйте интервюто с Борислава в аудиофайла по-горе.Черпи вдъхновение за кулинарните си експерименти в стари автентични рецепти. Следи различни популярни майстори на квасен хляб, защото там е по-трудно човек да екпериментира и да си измисля рецепти. Понякога звъни на своята баба, за да поиска съвет - последно за желе от дюли, което е запомнила от детството си като най-вкусното плодово сладко. Вярва, че рецептите на бабите не се губят, защото добрият вкус не е преходен.Чуйте интервюто с Борислава в аудиофайла по-горе.

Публикувано на 13 Март 2021
Master Зона:  Борислава Славова разбира от кулинария и футбол

В рубриката "MasterЗона" по радио N-JOY гостува и Борислава Славова. Тя сподели повече за себе си и любовта си към кулинарията и спорта и разкри, че преди около пет години е започнала да се занимава с футболен анализ и футболна тактика и е била изненадана колко интересна е тази наука и как футболът е не само чисто физическа игра на съприкосновение. 

Спортната журналистка е решила да участва в MasterChef, защото е започнала да възприема храната по различен начин и е открила принципи и разбирания, които й се иска посредством шоуто да демонстрира и може би да убеди хората в тяхната полза.

Борислава е почитател на близкоизточната кухня и нейните вкусове и подправки й допадат най-много. Впечатлява се от семплия начин, по който ястията биват презентирани и обработвани, нещо което е дори още по-силно застъпено в азиатската кухня. Храната се обработва минимално, за да запази максимално своите вкусови качества и ползи за организма.

Чуйте интервюто с Борислава в аудиофайла по-горе.

Черпи вдъхновение за кулинарните си експерименти в стари автентични рецепти. Следи различни популярни майстори на квасен хляб, защото там е по-трудно човек да екпериментира и да си измисля рецепти. Понякога звъни на своята баба, за да поиска съвет - последно за желе от дюли, което е запомнила от детството си като най-вкусното плодово сладко. Вярва, че рецептите на бабите не се губят, защото добрият вкус не е преходен.

Чуйте интервюто с Борислава в аудиофайла по-горе.

Ключови думи: