На живо

7

За прегарянето във връзката. "Загубени в превода" с Елена Димитрова-Ангелова Част 2

Публикувано на 23 Март 2021
За прегарянето във връзката.

Не може да се определи кога точно може да ни писне в една връзка. Но когато има генериран гняв и недоволство, когато се усещаме мрънкащи и сприхави, когато не си спомняме от кога не сме се забавлявали - то тогава със сигурност сме прегорели във връзката. 

Днес Инспектор N-JOY и д-р Елена Димитрова-Ангелова ни съветват да си зададем върпоса - Кога станах сърдит човек? Както и да си спомним какво сме правили преди тази връзка.

"Много често хората говорят за някакво неудовлетворение от живота си като цяло и когато ги попиташ кои са нещата, които им носят радост се оказва, че няма такива. Като минеш в минало време блесват очите и започват разкази за походи, за пътувания, трети пък за танци или пък за повече спорт и срещи с приятели".

"Може би заради модела, който носим от родителското семейство или заради някакви други наши убеждения, става така, че си забраняваме да се забавляваме, само защото вече сме големи и сериозни - глава на семейство или майка в семейство. От там нататък все едно, че сме сложили черта и край. Аз ще стоя тук в тази кутийка ще правя това, което трябва да се прави".

Много често акцентираме върху това, което ТРЯБВА да направим, вместо да имаме взаймодействие със своите близки хора.

Възможно ли е да сме се превърнали в едни хора, които се грижат, и вместо това да не умеем да се свързваме? Ако няма усещане за близост, за заедност, за взаймоност, тогава настъпва прегарянето в една връзка.

Очакванията и изискванията към парньора могат да ни превърнат в критикари, които буквално не могат да получат това, което им се дава в момента, защото все едно очакват нещо друго от някъде другаде да дойде.

Мрънкането в една връзка може да е предизвикано и от твърде голямата ни ангажираност към други хора - приятели, роднини. Когато сме хванали телефона и не го изпускаме и сме готови да чуем проблемите на всички, защото смятаме, че така трябва, това може да ни доведе до прегаряне на ниво взаимоотношения и това да се отрази дълбоко на нашата връзка с този, който ни е най-ценен.

Кое е най-силното оръжие срещу прегарянето, чуйте в рубриката на Инспектор N-JOY с д-р Елена Димитрова-Ангелова.

Ключови думи: