На живо

7

Отговорите на слушателски въпроси. "Загубени в превода" с Елена Димитрова-Ангелова Част 1

Защо говорим на един език, но не се разбираме? Всеки вторник в рубриката „Загубени в превода“ психологът Елена Димитрова - Ангелова и Инспектор N-JOY обсъждат взаимоотношенията Тя и Той.

Публикувано на 01 Февруари 2021
Отговорите на слушателски въпроси.

Всеки първи вторник на месеца отговаряме на въпросите на слушателите.

Днес един от въпросите, на които Елена и Инспекторът отговарят е „Какво може да накара един мъж да влезе във връзка, а пък след няколко месеца да започне да стане много зает в работата и да не може да намира време“.

От една страна, това може да е лош късмет. Но може и решението да връзка да не е достатъчно добре обмислено от страна на мъжа. Струва му се, че търси връзка, но в момента, в който с е появи дамата, а тя се окаже качествен човек, започва усещането, че не може с тази дамата да се подхожда всякак. Тя е сериозен човек, а аз не съм на този етап, имам други проблеми и други приоритети.

Връзкофобните хора – това са хората, които се страхуват от връзка или които не могат точно сега да задълбочат  взаимоотношенията си с другия. Идва момент, в който започва сравняването с партньора, а при усещането, че губим в това сравнение, става трудно да се заявим, да останем и да задълбочаваме взаимоотношенията.

Феноменът на „Добрите момичета, които си падат по лоши момчета“ или на „момчетата, които си търсят дами, които потропват нервно с токчета“ е до голяма степен предизвикан от семейството, в което човек е отраснал. Семействата, в които силните емоции са често срещани, предразполагат децата от тези семейства да асоциират истинската любов именно със силни емоции. В такива случаи уравновесените партньори водят до усещането, че няма привличане и човекът не е за нас.

Ключови думи: