10:30 | 14:45
На живо

Приятно разсеяни с Деси
7

Залязва ли Instagram

Нов епизод на "Метарубрика" с Николай Ангелов в Шоуто на Инспектор N-JOY

Публикувано на 07 Септември 2022
Залязва ли Instagram
Снимка: bTV Radio Group

В днешния епизод на „Метарубрика“ Инспектор N-JOY и Николай Ангелов ще ни запознаят с причините за “залеза“ на социалната мрежа Instagram.

Една от тях е масовото прехвърляне на по-младото поколение към други социални мрежи, поради факта, че съдържанието в Instagram не представлява интерес за тях. Голяма част от потребителите имат желание за печалба от платформата, затова и тя се пренасити с рекламни публикации, спонсорирани постове и постепенно заприличва все повече на брошура, отколкото на това, което трябва да е.

Инфлуенсърите също допринасят за рекламния наплив в Instagram. Те често предлагат продукти, които в повечето случаи не пасват с тяхното собствено съдържание. Вместо да виждат нещо интересно и интригуващо за тях, хората биват облъчвани от още реклами, като по този начин се влошва потребителското им изживяване.

В САЩ силна популярност набира нова социална платформа – BeReal, която се явява контрапункт на  Instagram. Прогнозите са, че поради заплахата към познатата ни социална мрежа след месеци или година BeReal ще бъде закупена от Марк Зъкърбърг.

Повече по темата може да чуете в аудиофайла по-горе в статията.

Ключови думи: