На живо

7

До каква степен можем да влияем върху живота си със своите собствени действия?

Започваме седмицата с дискусия в рубриката „Марс и Венера” с Инспектор N-JOY и Деница Красимирова на тема влиянието на съдбата върху житейския ни път

Публикувано на 20 Ноември 2023
До каква степен можем да влияем върху живота си със своите собствени действия?

Започваме седмицата с дискусия в рубриката „Марс и Венера” с Инспектор N-JOY и Деница Красимирова на тема влиянието на съдбата върху житейския ни път. До каква степен можем да влияем върху живота си със своите собствени действия?

Отговорът на този въпрос е комплексен. Всяка година намесата на съдбата в нашето съществуване се променя – понякога на шофьорското място е тя, друг път пък управлението е изцяло в наши ръце. Според астрологията, в живота ни съществуват така наречените „кармични” периоди – значим пример е „Сатурновото завръщане” между 28 и 30-годишна възраст, както и в промеждутъка от 58 до 60 години, когато нашата автономност е минимална.

За всички млади хора, които все още не са наясно със своята мисия в живота – това прозрение обикновено настъпва на около 36 до 37-годишна възраст. Друг съдбоносен период е времето между 42 и 45 години, когато често настъпват промени от голямо житейско значение за нас – развод, брак, смяна на професионалното поприще или предприемане на далечни пътешествия.

Важно е обаче да не забравяме, че някои от най-важните за нас аспекти са изцяло извън наш контрол. Пример за това е любовта и моментът, в който тя ни се явява – всичко това е в ръцете на съдбата и не трябва да позволяваме на своето его да ни подтиква към опит за изземане на управлението. По същия начин трябва да помним, че животът е съвкупност от превратности и след всяка трудност следва нещо хубаво.

Чуйте пълната рубрика в аудиофайла на страницата.

Ключови думи: