На живо

7

Рубриката "За книгите и други приятели" Станислава Георгиева в Шоуто на Инспектор N-JOY

Публикувано на 03 Март 2021
Рубриката

Четвъртък е и влизаме в радиочиталнята с Инспектор N-JOY и Станислава Георгиева – Съни в рубриката „За книгите и други приятели“.

За книгите и други приятели тази седмица се включва с няколко любопитни предложения за книги. На първо място е романът на Алекс Нейтън „Експериментът Уорлоу“, който говори основно за социалната изолация. В основата на книгата стои експеримент от 1797 година, за който разбираме от публикувана обява, гласяща, че всеки, който се съгласи да стои 7 години затворен под земята, ще получи по 50 долара на година до живот. Основен въпрос, който излиза е „Може ли едно добро дело да има лоши последствия?“ В обобщение това е роман за провала на човека в неговите желания за изява, утвърждаване и добри намерения. Защото, когато последствията са трагични единствено силата на характера е определяща за неговата съдба като човек, да признаеш грешката си, и да повикаш спасението.  

А за децата предлагаме творба на великият Дан Браун, а именно „Дива симфония“. Книгата включва музика, написана от автора на „Шифърът на Леонардо“. Това е една симфонична изненада, включваща музика, която звучи докато четете. Малки буболечки, грациозни лебеди, несръчно коте, мъдри риби и глигански танци са компания на детето, докато минава през историята в книгата. Дан Браун прави своя дебют в детските книжки и повярвайте – струва си.

Ключови думи: