На живо

7

Награда за фентъзи и още седем приказки

Нов епизод на "За книгите и други приятели" със Станислава Георгиева – Съни в "Шоуто на Инспектор N-JOY"

Публикувано на 30 Юни 2022
Награда за фентъзи и още седем приказки

Четвъртък е, време за поредните книжни предложения в „За книгите и други приятели“. Инспектор N-JOY и Станислава Георгиева-Съни представят за големите ни читатели произведението „Откраднаха ни“ на Людмила Петрушевска.

Тя е руска писателка, жив класик, чийто произведения били забранени за издаване до периода на руската перестройка, защото засягат сенчестата страна на живота. Пише с интелигентно чувство за хумор, по наболели въпроси. Тя е единственият руски писател с награда за фентъзи WFA.

Действието в романа започва на московско летище, разказва се за 2-ма некръвни братя с идентични по паспорт имена, които имат изключително силна връзка. Разменени са при раждането и то не един път. В произведението се развиват няколко сюжетни линии, включващи още необикновени истории. Всичко се случва на фона на достоверно и жалостното създадения портрет на Русия. Романът се чете леко, съдържа динамични истории, задържащи интереса, както и дълбока мъдрост.

Детската книжка е „Седем приказки от полянката край реката и гората“ на Димитър Петров, който твърди, че „прочиташ и разбираш всичко“. Произведението отразява  вътрешния свят на детето, като самият автор се е чувствал като дете, пишейки книгата. Тя ни дава уроци, които да запомним. Например, че всичко се случва както с внимание, така и с време. Книгата е подходяща за всички малки, любознателни малчугани.

Ключови думи: