На живо

7

„Да откриеш България“ – Археокомплекс Долината на тракийските царе

Откриваме повече за мистериозния и вълнуващ свят на траките

Публикувано на 20 Юни 2024
6 снимки

Тази седмица ще се потопим в мистериозния и вълнуващ свят на траките и ще научим повече за Архeокомплекс Долината на тракийските царе. Това е един проект, който се явява като събирателна и отправна точка към тракийските гробници, които са намерени в района на Казанлък.

Снимка: Археокомплекс Долината на тракийските царе

Комплексът пресъздава автентичната атмосфера, начин на живот и обичаи на най-древния народ по българските земи – траките.  

В центъра на комплекса е изграден макет, който показва как е изглеждал преди да бъде потопен под водите на язовир "Копринка" един от най-древните градове на траките - Севтополис.

В съчетание с модерни туристически атракции и 3D визуални изкуства може да бъде видян целият блясък на богатата тракийска цивилизация.

Археокомплекс Долината на тракийските царе се намира на входа на град Шипка откъм Казанлък и работи всеки ден от 9 до 19 часа през лятото и от 9 до 17 часа през зимата.

Слушайте аудиофайла на страницата и научете повече за тази уникална забележителност от разговора на Цвети Симеонова с Никола Петков от общинско предприятие за туризъм Казанлък Арт

Ако обичате да пътувате, не пропускайте да се насладите на свободно си време и да откривате нови и интересни места в България – кътчета с уникална природа, забележителна история и древна култура.

Слушайте рубрика на радио N-JOY и Министерството на туризма „Да откриеш  България!“ и ще бъдете запленени от спиращи дъха природни красоти, ще бъдете очаровани да се озовете на места, съхранили историята ни от древността,  да се запознаете  с местни занаяти, обичаи и традиции, да се потопите в магията на българския музикално-песенен и танцов фолклор, да усетите уникалния български дух и идентичност, въплътени  в празниците, свързани с дома, семейството и децата.

„Да откриеш България“ – съвместна рубрика на Министерството на туризма и радио N-JOY

Ключови думи: