На живо

7

Bobi Andonov издаде нов сингъл

Гледайте видеоклипа към "Anymore"

Публикувано на 16 Февруари 2024
Bobi Andonov издаде нов сингъл

След като миналия август издаде дебютния си миниалбум „In Bad Company“, роденият в Мелбърн, базиран в Лос Анджелис изпълнител и продуцент Bobi Andonov обяви своя втори миниалбум „Saint“, който ще излезе на 9 май чрез Say Less/Warner Music Australia/Орфей Мюзик.

В предстоящия си миниалбум македонско-австралийския певец, трансформира бурни връзки и завръщания у дома, представяйки ги в алтернативен поп. Bobi черпи вдъхновение от своето наследство, включвайки великите в киното Safdie Brothers и Scorcese, както и велики фалцети, за да разказва истории за разбити сърца, тежки разговори и късни нощни откровения.

Описвайки "Saint" като „личен момент на споделяне“, Bobi го написва лесно и бързо, когато се връща в семейния си дом в Мелбърн миналата зимата. Певецът и автор на песни разширява кинематографичния свят на „In Bad Company“, разкривайки повече от себе си чрез еклектична комбинация от влияния като Jai Paul, D'Angelo, Prince, Michael Hutchence и The Bee Gees. След завръщането си в Лос Анджелис, Bobi работи с дългогодишните си сътрудници, продуцента на алтернативната поп музика Dylan Bauld (Halsey, Lights, Flor) и R&B легендата Sam Watters (Whitney Houston, Anastacia, Kelly Clarkson), за да изработят миниалбума за няколко седмици.

Saint EP - съдържание
1. Saint
2. Between The Lines
3. Anymore
4. Less You Know
5. Borderline
6. Heartless

Сингълът, който Bobi споделя днес - „Anymore“ е синт поп балада, в която изпълнителят представя своя фалцет за първи път, извисявайки се през болката от осъзнаването, че си използван.

„Това беше песента, която трябваше да напиша. Гадно е да обичаш някого, чиито причини за връзката ви са много по-небрежни и егоистични от собствените ти нужди. Текстът на припева „Просто не мога да направя това повече“ беше от онези неща, които винаги съм искал да кажа, но не можех.“

Bobi продължава: „Исках да изследвам сложния, двусмислен и дори поетичен текст с усещането за подобна мелодия, като на Bee Gee, направена в алтернативен микс. Хареса ми това да напиша цяла мелодия във висока тоналност. Харесвам контраста между това и по-грубата част от гласа ми”.

Видеоклипът към "Anymore" e заснет в Сидни и режисиран от Adam Saunders в Killa Kreative.

„Това, което първоначално трябваше да бъде е само 20-секунден визуализатор, в крайна сметка се превърна в музикално видео. Пуснахме камерата и искахме да покажем истинската емоция от изпълнението. Естетически не бяхме сигурни как ще се получи, но студиото, в което бяхме, вече имаше всичко подредено и просто знаехме, че синьото осветление ще го направи с тази ретро нотка.“

Ключови думи: