На живо

7

Master Зона: Нела Тинчева предизвиква себе си с участието си в MasterChef 7

Хотелиерката разказа, че с настъпилата промяна за всички ни в последната година и намалелите пътувания, е решила да се впусне в приключение

Публикувано на 14 Май 2021
Master Зона: Нела Тинчева предизвиква себе си с участието си в MasterChef 7

Нела Тинчева от MasterChef 7 гостува на водещата Нейа в рубриката MasterЗона по радио N-JOY.

Хотелиерката разказа, че с настъпилата промяна за всички ни в последната година и намалелите пътувания, е решила да се впусне в приключение. Така се записва за участие в най-доброто кулинарно шоу, но сама се е изненадала от успехите си, защото далеч не е очаквала да влезе в Топ 10 или дори още по-напред.

По време на работата си в САЩ преди 20-ина години, пред нея се разкрива един съвсем различен кулинарен свят. Била е изненадана от факта, че американците доста често обядват сандвич, докато ние в България разчитаме на обедно меньо - маниджичка, супичка, а там хората ядат предимно садвичи или салата, в която има и протеин.

Нела разкри, че съпругът й яде почти всичко, но 9-годишната й дъщеря е нещо съвсем различно. Определи храненето на малката като "моно хранене", защото не се изкушава от вкусотиите, които има сервирани на масата.

"До три години и половина ядеше само адаптирано мляко и домати. Това ни правеше много щастливи, защото като пътуваме по целия свят, аз имам в чантата две пакетчета солети и знам, че тя никога няма да е гладна - никъде. Сух хляб може да яде до безкрай. Тук, аз въртя едни манджи, едни съвършенства, едни вкусотии... тя отива, изяжда три домата и един комат хляб и до там", споделя Нела.

Освен семейния бизнес в Сандански, Нела и съпругът й имат планове да отворят ресторант и в София. Цялото интервю с Нела Тинчева чуйте тук.

Ключови думи: