На живо

7

Купи 1 книга от Алея на книгата и я дари на своето училище!

Асоциация Българска книга призовава децата и техните родители да купят нова книга, която да дарят на своето училище

Публикувано на 11 Септември 2020
Купи 1 книга от Алея на книгата и я дари на своето училище!
Снимка: Асоциация Българска книга

Осмото издание на най-мащабната „Алея на книгата” - София е към своя край, а от старта на новата учебна година ни делят броени дни.

Годината е по-различна, по-различен ще е и първият учебен ден - зависи от всички нас да го превърнем в специален и по-запомнящ се.

Асоциация „Българска книга” призовава децата и техните родители да купят нова книга, която да дарят на своето училище.

Идеалното място за това е закриващият уикенд (11, 12 и 13 септември) на столичната „Алея на книгата”, която тази година е дълга цял километър. 

Близо 100 издатели и книготърговци очакват посетителите с разнообразни книжни изкушения и вълнуващи литературни срещи всеки ден в рамките на Културната програма на Литературния кът на изложението. Сред събитията са срещи с автограф с авторите Александра Георгиева, Бойка Асиова, Виктор Самуилов, Владо Даверов, Гергана Лаптева, Георги Господинов, Десислава Йорданова, Димитър Петров - Регин, Димитър Тонин, Добри Божилов, Жени Костадинова, Патрик Георгиев, Юлия Дивизиева и представянията на книгите „Братовчедката на Зорбас” от Рене Карабаш, „Имитация на кошмар” от Ана Бландиана, „Опитът на един глупак” от Норбеков, „Кодът на Бабуши”, „Писмо в небето”, „Лавър” от Евгений Водолазкин, „Граждани на Космоса”, „Изкуство по време на пандемия”. 

Работното време на Алеята е всеки ден от 10:00 до 20:00 часа и до 19:00 в закриващия неделен ден, 13 септември. Достъпът до всички събития е свободен. 

Превърнете се в посланик на четенето, споделете любимите си книги с приятели и съученици. Включете се в кампанията „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!”. Нека заедно превърнем книгите в символ на началото на новата учебна година и в знак за любовта ни към четенето. 

Кампанията „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“ ще допринесе за обогатяване на училищните библиотеки с нови заглавия, а също така и за създаване на класни библиотеки, което е в унисон с политиката на Министерството за подобряване на образователната и библиотечна среда в училищата. 

Вижте пълната Културна програма на „Алея на книгата”- София в линка ТУК.

Ключови думи: