На живо

7

Стартът на Фермата: Нов свят привлече най-много зрители в петък вечер

Над 41% от всички пред ТВ екрана проследиха влизането на новите фермери в шоуто

Публикувано на 09 Септември 2019
Стартът на Фермата: Нов свят привлече най-много зрители в петък вечер

Първият епизод от новия сезон на най-успешния есенен ТВ формат през последните години „Фермата“ събра най-много зрители в петък, 6 септември.

Двайсет участници прекрачиха прага на шоуто под мотото „Нов свят“ пред 41,4% от всички пред ТВ екрана между 20:00 и 23:00 часа.

Пикът на зрителския интерес е регистриран около 21:25 ч. - тогава близо 1,1 милиона са проследили обявяването на първия дуел във „Фермата“, който ще се играе в понеделник, 9 септември, от 20:00 часа. 

Източник: ГАРБ

Актуалната тематика на „Фермата“, дискусията за разделението в обществото ни и уникалните лични истории на участниците развълнуваха и най-много зрители от възрастовата група 18-49 - 36,4% предпочетоха шоуто по bTV. 

Източник: ГАРБ   

Под мотото „Нов свят“ петият сезон на най-градивното риалити шоу у нас ще повдигне темата за най-често срещаното разделение между хората по света и у нас днес – това между бедните и богатите. В следващите три месеца и половина, както участниците, така и зрителите на „Фермата“, ще търсят отговори на въпросите за социалното неравенство между българите, загубата на вяра в себе си, важно ли е да си честен и трудолюбив, за да успееш в България, докъде можеш да стигнеш, ако си избрал опасен път и много други.

През първите седмици на „Фермата“ участниците ще бъдат разделени на два отбора – на чорбаджии и на сиромаси. За първи път те ще живеят в две отделни стопанства. Луксът на модерната ферма, която тази година има удобства като хладилник и басейн, бе посрещнат с възторг от чорбаджиите, докато сиромасите приеха присърце идеята сами да изградят своето стопанство от нулата. Кои са всички фермери в петия сезон вижте тук >>.

Още на старта на „Фермата: Нов свят” участниците показаха сила и боен дух в първото си физическо изпитание. По четирима представители от всеки отбор се изправиха един срещу друг в щафетно състезание по плуване, в което като по-добри се наложиха състезателите от отбора на чорбаджиите. С тази първа победа те спечелиха 6 кошници с луксозни провизии за следващите седем дни, докато отборът на сиромасите ще преживява само с базови продукти.

В петък вечер зрителите се запознаха не само с новите участниците в шоуто, но и с двама души, които в понеделник вечер ще се борят за последното останало място във „Фермата“. Одобрените да се състезават за последната свободна позиция са Тихомир Рангелов и Иван Милин – двама силни мъже с противоположни възгледи за правото на свободен избор на всеки от нас. Дуелът между тях ще бъде и първата битка по пътя към голямата награда от 100 000 лева в петия сезон на шоуто.  

Ключови думи: