На живо

7

“Гредите“ във връзките

Нов епизод на рубриката „Загубени в превода“ в Шоуто на Инспектор N-JOY и Елена Димитрова-Ангелова

Публикувано на 12 Юли 2022
“Гредите“ във връзките

В днешния епизод на рубриката Инспектор N-JOY и Елена Димитрова-Ангелова отново отговарят на въпрос от феновете на „Загубени в превода“. Слушателка няколко пъти е била потърпевша на един и същи сценарий. Всеки път, когато си помисли, че е намерила човека за себе си, се случва така, че той да приключи отношенията им. Въпросът й е: тя ли греши или мъжете имат проблем с това да се обвързват?

От това изникват други въпроси - на каква възраст е човека, какъв типаж са , какво се случва с нея самата, като е във връзка? Променя ли поведението си, защото в резултат на модели на поведение или травми ставаме контролиращи, задушаващи и изискващи? Трябва да осъзнаем кое ни боли, за да можем да го излекуваме.

Не всеки път, когато някой проявява интерес, е задължително да има сериозни намерения към нас. Например, когато влезем в някой хубав магазин, влизаме само за да разгледаме. Друга ситуация е тази, в която всичко е наред в началото, изговарят се всякакви планове за бъдещето, но след време искрата изгасва и всичко приключва. В такива ситуации трябва да гледаме действията, а не да се поддаваме на сладките приказки, защото това е нещото, което искаме да чуем. Понякога трябва повече време, за да се получат нещата, но друг път пък се налага да опознаем първо себе си – стари рани, поведение и други.

За да има бъдеще една връзка, трябва да се „засеят“ семенца. Има 4 етапа – първоначално трябва да изпитваме възхищение – уважение и тръпка. Следва по-дълбок контакт – близост, споделяне, физическо привличане. Третият етап- опознаване, отдаване. Четвъртият етап – най-важният, е съвместимостта, сходството на ценности, нагласи, поведения и колко сме склонни да правим компромиси.

Ключови думи: