На живо

7

Най-новите технологии за дома – смарт завивките

Днес в „Метарубрика“ Инспектор N-JOY и Николай Ангелов ни запознават с нов писък от американския пазар в сферата на дома

Публикувано на 06 Декември 2023
Най-новите технологии за дома – смарт завивките

Днес в „Метарубрика“ Инспектор N-JOY и Николай Ангелов ни запознават с нов писък от американския пазар в сферата на дома. Най-актуалното чудо на технологиите е смарт завивката.

Огромна роля в качеството на съня играе температурата. Смарт завивката притежава система за водно регулиране на градусите на матрака спрямо личните нужди. Благодарение на независими сензори е възможно напасването и поддържането на различна температура в различните части на матрака през цялата нощ. Чрез съответното приложение и с помощта на множество датчици и сензори можем да проследим съня си, а на сутринта завивката ни осигурява приятно събуждане чрез вибрации и затопляне. Всички тези услуги получаваме срещу скромната сума от 2000 долара.

Подобни аксесоари за нашия матрак се предлагат от други доставчици на по-достъпни цени. Разлики има в технологията на охлаждане, като при някои продукти то се случва не чрез циркулацията на течност, а с помощта на студен въздух.

Чуйте още за развитието на тези технологии в аудиофайла на страницата.

Ключови думи: