На живо

7

Tik-Tok – Чудото на социалните мрежи

Нов епизод на "Метарубрика" с Николай Ангелов в "Шоуто на Инспектор N-JOY"

Публикувано на 22 Юни 2022
Tik-Tok – Чудото на социалните мрежи
Снимка: bTV Radio Group

След рубриките за YouТube и Instagram, днес е ред на Tik-Tok. Освен Snapchat, това е единствената голяма социална мрежа, която не е американска. Първоначално бе позната като Musical.ly, но след превръщането й в Tik-Tok бързо набра популярност и се смята за “чудото на социалните мрежи“.

В приложението вече има програма за създатели, фиксирана на 200 милиона, за разлика от YouTube, където половината от рекламните приходи се дават на създателите на съдържание. Въпреки че социалната мрежа би могла лесно да генерира приходи от реклама, проблемът на Tik-Tok идва от това, че рекламодателите все още не го разпознават като канал, който би бил от значение за маркетинг  активностите им. Решение на проблема за Tik-Tok и създателите му би било стимулирането на криейтъри, генерирането и постоянното обновяването на съдържание .

Алгоритъмът на платформата е гениален, защото успява да задържи вниманието и интереса у потребителите, препоръчвайки видеа със сходно съдържание на тези, които вече са харесани. По този начин може да се прекарат часове в Tik-Tоk без да има повтарящо се видео. Това е основната социална мрежа за подрастващите, а дори има такива, които не знаят за съществуването на Facebook.

Повече по темата може да разберете в аудиофайла по-горе в статията

Ключови думи: