На живо

7

Романът роден от две истории и една котка превърнала се в знаменитост

Публикувано на 09 Юни 2022
Романът роден от две истории и една котка превърнала се в знаменитост

Нов епизод на "За книгите и други приятели" със Станислава Георгиева – Съни в "Шоуто на Инспектор N-JOY"

В днешния епизод на рубриката Инспектор N-JOY и Станислава Георгиева – Съни отново са ни подготвили интересни предложения за четене.

За големите ни читатели книгата е „Дивите палми“, родена от две истории, на императора на южняшката литература, носител на нобелова награда – Уилям Фокнър.

Сравнително новия роман е в по-различен стил, но все пак напомня на всичко, което Фокнър е писал през годините: „Мисисипи“, „Странни места“, „Затворници, „Разлети брегове“. Първоначално името на романа е „Ако те забравя, Йерусалиме“, което е препратка към библейския псалм, но в името на търговския успех, издателите го променят на „Дивите палми“. В книгата едновременно вървят две сюжетни нишки - как ще ги свърже, зависи от читателя.

Книгата за малките ни читатели е на Джудит Кер – „Мог забраваната“, която използва своята семейна котка за вдъхновение. Това е първата книжка от поредицата за котката Мог, която има още близо 20 други заглавия. В книжката може да разберете как една котка от забравана се превръща в знаменитост. Изреченията в произведението са кратки, ясни, с голям шрифт, има големи илюстрации, което я прави подходяща и за деца, които тепърва започват да четат.

Произведението може да развие и креативността на родителите. Как - може да разберете в аудиофайла по-горе в статията.

Ключови думи: