На живо

7

Идеи по-ценни от парите и едни малки научни експерименти

Нов епизод на "За книгите и други приятели" със Станислава Георгиева – Съни в "Шоуто на Инспектор N-JOY"

Публикувано на 16 Юни 2022
Идеи по-ценни от парите и едни малки научни експерименти

Днес в „За книгите и други приятели“ Инспектор N-JOY и Станислава Георгиева - Съни ще ни представят двете тазседмични книжни предложения.

За големите ни читатели това е романът „Херцог“, носещ най-голяма слава на автора си – Сол Белоу, който е и нобелов лауреат. За пръв път излиза през 1964г. в САЩ, чете се бавно и дори може да се нарече енциклопедия. Включен е в класацията на The New York Times за 100те най-добри романа и доста често бива сравняван с „Одисей“ на Джеймс Джойс.

Романът разказва за въпроси, отговори, избори и решения. Историята на героят му, Моузес Херцог е интересна и завладяваща, допълнена от неговото сложно семейно положение - пред втори развод, с две деца, които много обича, но вижда рядко. Той е човек, който живее и мисли не заедно, а извън и дори против обществото, цени и отглежда идеите си по-грижовно от парите.

За малките читатели предложението ни е „Експерименти“. Съдържаща 45 различни, лесни и любопитни научни опита, с които децата могат да експериментират. Подробните инструкции и илюстрации ще им помогнат да си обяснят много неща, случващи се около тях. Ще разберат как могат да си направят парашут в домашни условия, сладолед, облаче в бутилка и още много други интересни неща. Подходяща е за деца над 8 години.

Повече може да разберете в аудиофайла по-горе в статията.

Ключови думи: