На живо

7

Любов и удоволствие: историята на медения месец

Рубриката "Art & Beauty" с Марияна Митева в Шоуто на Инспектор N-JOY с нов епизод

Публикувано на 17 Юни 2022
Любов и удоволствие: историята на медения месец

В днешния епизод на рубриката "Art & Beauty" на Инспектор N-JOY и Марияна Митева сватбите продължават с темата за медения месец.

Историята на сватбеното пътешествие започва още от древността, когато на младоженците се давала слабоалкохолна напитка с мед и подправки, откъдето идва и името на това сватбено пътешествие. Било прието в рамките на един месец младата двойка да пие медено вино, защото в някои страни се смятало, че медът има лечебен ефект. Също така, той служи като афродизиак и създава благоприятна физическа кондиция за зачеване. В различи страни като Португалия, Испания, Англия, Германия, сватбеното пътешествие се нарича медена луна.

Меденият месец еволюира с времето, започвайки с тевтонските традиции през 16-ти век до по-практически разбраните обичаи през 19-ти век.

В днешно времеконцепцията на медения месец се е променила значително  и най-важното е да се избере дестинация, любима на двамата младоженци. Популярни места за това саПариж, Тоскана, Санторини, острови като Малдиви, Бали, Сайшелите и Исландия, набираща популярност с ритуалите на къпане в синята лагуна, наблюдавайки Северното сияние.

Ако чуете аудиофайла по-горе в статията ще разберем и любопитни подробности за космическия меден месец на Бруклин Бекъм и Никола Пелц.

Ключови думи: