На живо

7

Историята на грима: Кристиан Диор

Продължаваме тематична поредица в рубриката „Art & Beauty“

Публикувано на 14 Октомври 2022
Историята на грима: Кристиан Диор

 

Продължаваме с темата за историята на грима в рубриката на Инспектор N-JOY и Марияна Митева. В днешното издание те ще ни разкажат повече за друга зашеметяваща личност и френска марка – Кристиан Диор (Christian Dior).

Легендарната модна къща е създадена през 1946 година от френския дизайнер Кристиан Диор, изпитващ любов не само към изкуството и красотата. Той създава революция още с първата си колекция, в която решава да пресъздаде женския силует, налагайки нов външен вид с вталения си костюм от 2 части и пищна пола. След успеха си разбира, че дрехите трябва да бъдат придружени от още нещо и през 1947 г. пуска първия си парфюм, а след него и иконичното си червено червило, за което твърди, че „облича усмивката“.

Диор е визионер и годините продължава да обогатява портфолиото си от продукти. Лансира лакове за нокти, мъжки парфюми, линии за козметика, но първата си пълна колекция с грим създава през далечната 1969 г.

Разберете още интересни факти за Кристиан Диор, марката, нейните музи, култови реклами и продукти от аудиофайла по-горе в статията.

Ключови думи: