На живо

7

Pet Shop Boys издават нов албум през пролетта

Колекцията ‘Nonetheless’ ще излезе чрез Parlophone Records на 26-ти април и за първи път демонстрира работата на Pet Shop Boys с продуцента James Ford

Публикувано на 01 Февруари 2024
Pet Shop Boys издават нов албум през пролетта

Pet Shop Boys издават чисто нов студиен албум.

Колекцията ‘Nonetheless’ ще излезе чрез Parlophone Records на 26-ти април и за първи път демонстрира работата на Pet Shop Boys с продуцента James Ford.

Албумът също така показва завръщането на дуото към Parlophone – лейбълът, който е издал техния емблематичен и изключително успешен материал, простиращ се от 1985 до 2012.

През април 2024 също така е 40-годишнината от първия сингъл на Pet Shop Boys - оригиналната версия на "West end Girls". 

Групата каза: „Ние сме много развълнувани да издадем този нов албум. Неговите 10 песни са най-силните показатели за това къде се намираме днес. Подобно на голяма част от нашата музика, той е много задълбочен. Беше страхотно да работим с James Ford, който според нас е внесъл нови елементи в нашата музика. Демо версиите ни понякога са доста сложни и James се осмели да ни направи малко по-минималистични на моменти - но също така аранжиментите на струнната секция са много красиви. Някои от записите са доста сърцераздирателни, но се надяваме, че голяма част от тях също са вдъхновяващи. Това е издание, с което много се гордеем”.

Управляващият директор на Parlophone – Jennifer Ivory, добави: „Pet Shop Boys и Parlophone се радваха на невероятно успешно и креативно партньорство, което продължи почти 30 години, така че много се радваме, че са отново при нас. Една от най-иновативните и изобретателни групи, излизали от Обединеното кралство, тяхната нова музика продължава да се развива и разширява границите, докато те все така проправят свой собствен път. Изключително сме щастливи, че работим отново с тях на този нов и вълнуващ етап от кариерата им. Parlophone с гордост приветства Neil и Chris обратно у дома!”.

В специално кино издание в партньорство с Trafalgar Releasing, „Pet Shop Boys Dreamworld: The Greatest Hits Live at the Royal Arena Copenhagen“ идва на екраните в цял свят за ексклузивно събитие в две вечери –  на 31-ви януари и неделя, 4-ти февруари, представяйки наелектризиращото турне на Pet Shop Boys, заснето в „Royal Arena“ в датската столица миналото лято.

Предварителните поръчки на албума ще дадат достъп до билети с приоритет за датите в Royal Opera House.

Ключови думи: