На живо

7

Master Зона: Актьорът Константин Таквор обича сцената, храната и пътешествията

Актьорът, който намери място в Топ 10 този сезон, разкри причините за участието си в MasterChef, къде се корени любовта му към кулинарията и какви предпочитания към храната има

Публикувано на 21 Април 2021
Master Зона: Актьорът Константин Таквор обича сцената, храната и пътешествията
Снимка: bTV, Олег Попов

Константин Таквор от MasterChef 7 гостува на водещата Нейа в рубриката MasterЗона по радио N-JOY.

Актьорът, който намери място в Топ 10 този сезон, разкри причините за участието си в шоуто, къде се корени любовта му към кулинарията и какви предпочитания към храната има. 

Константин не се смята за голям готвач, но приема MasterChef като предизвикателство, с което да предизвика себе си и да се забавлява. По професия е куклен и като цяло актьор. За него това му занимание е по-скоро призвание, отколкото професия.

В кухнята, освен развитото му въображение, му помага и вдъхновението от майка му, брат му и бабите му, които готвят прекрасно.

"Чувството за глад в мен, нищо че съм 1.60 висок и 67 килограма с мокри дрехи, е напирало и винаги съм се стремял да си угаждам по някакъв начин. Така се запалих и да готвя", споделя младият кулинар.

Константин е страстен любител на яйцата и различни видове меса. За яйцата казва, че са основа на всичко и са много важна част от неговото хранене като спортуващ човек.

Обожава пътешествията - бил е в Русия, Тайланд, Англия, Португалия, Чехия, Полша, Испания и Франция. Живял е в Словакия и като цяло е посетил доста интересни места. Много симпатизира на екзотичните кухни. Намира за интересно да пробва всяка храна и яде абсолютно всичко.

Константин Таквор мечтае за развитие в театъра и киното, а също така и в бъдеще да си отвори нещо свое, свързано с кулинарията - за сега все още обмисля какво точно да е то. Чуйте целия разговор с Константин тук.

Ключови думи: