На живо

7

Master Зона: Мая Зухди от MasterChef 7 намери щастието в България

За храната в Сирия Мая с чувство за хумор каза, че там да си слаб човек е много трудно, защото вкусните ястия са навсякъде

Публикувано на 05 Май 2021
Master Зона:  Мая Зухди от MasterChef 7 намери щастието в България
Снимка: bTV, Олег Попов

Мая Зухди от MasterChef 7 гостува на водещата Нейа в рубриката MasterЗона по радио N-JOY.

Та разказа за себе си, че идва от Дамаск, Сирия и е със смесени корени - баща й е сириец, а майка й - българка. Живее там до 23-годишна възраст, завършва университет, но след като започва войната се мести в България.

Тук се чувства щастлива, намерила е мир и любов. Вече е майка на едно момиченце и пред зрителите на bTV преди няколко седмици разкри, че е бременна с второто си детенце.

Мая сподели, че много обича италианската храна, но вярва, че всеки готвач трябва да познава и обича френската кухня, защото много рецепти са стъпили на базата на френската кухня.

За храната в Сирия Мая с чувство за хумор каза, че там да си слаб човек е много трудно, защото вкусните ястия са навсякъде. Сред любимата й храна от там е и ястиe, което й се наложи да приготвя в Мaster класа на Chef Мохамед Рамадан от Египет, който изправи хоби-готвачите пред тайните на близкоизточната кухня. Състезателите трябваше да повторят рецептите му за кибе, салата табуле и ориз с кайма.

Плановете на Мая, ако спечели шоуто, бяха да стане първажа жена, която има собствено заведение за дюнер в България. Според нея дюнерите в България не се приготвят добре. Слагат се твърде много картофи, твърде малко, и освен това, недобре овкусено с типични подправки пилешко месо.  

Всички слушатели на радио N-JOY могат да следят Мая Зухди в нейните социални канали и да научават много нови и интересни рецепти от арабската кухня. Търсете я в Instagram и Facebook. Чухте целия разговор с нея - тук.

Ключови думи: