На живо

7

Включи се и ти! - кампания в подкрепа на хората с хемофилия

През април 2020 Българската асоциация по хемофилия за поредна година организира информационна кампания в подкрепа на хората с това рядко заболяване

Публикувано на 16 Април 2020
Включи се и ти! - кампания в подкрепа на хората с хемофилия

На 17 април се отбелязва Световният ден на хемофилията.

През април 2020 Българската асоциация по хемофилия за поредна година организира информационна кампания в подкрепа на хората с това рядко заболяване.

Тази година кампанията по случай Световния ден на хемофилията ще премине главно онлайн под формата на споделяне на полезни инфографики и видеа на посланици под мотото “Включи се и ти!
 
Всеки може да се включи в разпространението на информация за заболяването, нуждите и проблемите на пациентите, както и да запише кратко видео, с което да покани обществото да бъде по-толерантно и сплотено, особено в тези особени трудни времена на социална изолация.

Помогнете за повишаване на информираността за заболяването и необходимостта от осигуряване на достъп до адекватни грижи. Една от целите на кампанията е да се намали дискриминацията срещу болните и техните семейства.

Редица публични личности вече записваха видеа в домашни условия, с които споделят важна информация за заболяването и пациентите с хемофилия и призовават и други като тях да се включат като посланици на кампанията.

Чрез всичките си проекти и публични инициативи Асоциацията работи в посока защита на правата и интересите на пациентите, акцентирайки на принципа, че с помощта на съвременно лечение и социална подкрепа, ние можем да бъдем ЗАЕДНО, равностойно интегрирани – част от едно развиващо се модерно общество.

Ключови думи: