На живо

7

Екопак България и POMBAR с инициатива за по-чисто бъдеще за децата

Те ще се включат и в събитието на радио N-JOY - Отново на училище

Публикувано на 11 Септември 2019
Екопак България и POMBAR с инициатива за по-чисто бъдеще за децата

Знаете ли, че 1 тон рециклирана хартия спасява около 13 дървета?

А хрумвало ли ви е, че за да намалим разхода на хартия можем да използваме изрязани под ъгъл кутии от зърнени закуски за съхранение на вестници и списания?

А колко ли деца (и възрастни) знаят, че пластмасата се разпада 400 години на сметището?

При правилно рециклиране спестената енергия от рециклирането на 1 пластмасова бутилка ще захрани компютър за 25 минути.

Екопак България с подкрепата на POMBAR дават още интересни факти и отговори на всички важни въпроси, свързани с разделното събиране на отпадъци и рециклирането им.

Двата бранда целят да покажат и на най-малките как да бъдат по-отговорни още днес, както и в бъдеще, чрез образователни материали и игри, които можете да откриете на сайта на Екопак България.

От своя страна, POMBAR - брандът снаксове, любими на деца и възрастни, популяризира инициативата за по-чисто бъдеще сред своята многобройна аудитория в социалните мрежи. Добре познатият на малки и големи Мечо показва на децата как да рециклират отпадъци от опаковки - в кои контейнери да ги изхвърлят и защо това е важен процес.

POMBAR и Екопак България продължават инициативата си, като се включва заедно в събитието на радио N-JOY "Отново на училище", където децата съчетават забавните игри с полезна информация, а за добре справилите се участници в игрите, ще има вкусни награди.

Партньорството на POMBAR и Екопак България цели да предаде посланието да бъдем единни в инициативата за разделно събиране на отпадъци, защото обединявайки усилия, осигуряваме един по-чист и зелен свят за бъдещите поколения! 

Ключови думи: